Μεσσηνία

Ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση…

1η μέρα: Αθήνα – Μεθώνη – Κορώνη – Χρυσή Παραλία Μεσσηνιακού

Αναχώρηση από την Αθήνα για τη θαλασσινή πολιτεία της Μεθώνης, μια πόλη που η ιστορία της είναι καταγεγραμμένη στο παραθαλάσσιο κάστρο της , ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας Εδώ θα απολαύσουμε την περαντζάδα μας τον πλακόστρωτο δρόμο της αγοράς που οδηγεί στην επιβλητική Πύλη της Θάλασσας και θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική από τα αστικά σπίτια της πόλης. Αφού πιούμε τον καφέ μας ή το τοπικό γλυκό του κουταλιού, θα συνεχίσουμε για την άλλη ένδοξη καστροπολιτεία την Κορώνη μια πόλη που μοιάζει με νησιώτικο οικισμό στο Αιγαίο. Το Κάστρο της που χτίστηκε κατά τους βυζαντινούς χρόνους, δεσπόζει πάνω από την πόλη και κατοικείται μέχρι και σήμερα. Από το ύψος του κάστρου, θα απολαύσουμε τη θέα με τα κεραμοσκεπή σπίτια να απλώνονται το ένα δίπλα στο άλλο. Μέσα στο κάστρο, θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, που η αρχική οικοδόμησή του έγινε το 1689 και λίγο παραπάνω μέσα σε πυκνό δάσος την Παναγιά την Ελεήστρια. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας BUKA SANDY BEACH HOTEL σε μια ήσυχη και προνομιακή τοποθεσία στο κέντρο του Μεσσηνιακού κόλπου. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

2η μέρα: Έπαυλη Λη Φέρμορ – Καρδαμύλη – Κόλπος Φονέα – Μουσείο Καρέλια

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε μια σπάνια κατοικία που όσα κι αν έχουμε ακούσει, όσες φωτογραφίες κι αν έχουμε δει η επίσκεψη από κοντά, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Πρόκειται για το σπίτι που έχτισε ο Πάτρικ Λη Φέρμορ με τη σύντροφό του Τζόαν στο Καλαμίτσι τη δεκαετία του 60, εναρμονισμένο ιδανικά στο φυσικό τοπίο. Ο Λη Φέρμορ, «κυρ Μιχάλης» για τους Μανιάτες φίλους του, θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Σήμερα το σπίτι ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη και είναι επισκέψιμο για το κοινό. Από εκεί θα συνεχίσουμε για την Καρδαμύλη, για την οποία ο Λη Φέρμορ όταν την αντίκρυσε έγραψε ότι κανένα χωριό στην Ελλάδα δεν μοιάζει με αυτήν. Μια κουκλίστικη σοφιστικέ πολιτεία με αναστηλωμένους πύργους, υπέροχους κόλπους, ένα καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα σε μια μοναδική φύση από ελιές και κυπαρίσσια, πόλος έλξης για καλλιτέχνες και συγγραφείς. Πάνω από τον νεότερο οικισμό θα δούμε την παλαιά Καρδαμύλη ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα κατοικιών γνωστών οικογενειών με τον περίφημο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Συνεχίζουμε για τη διάσημη παραλία του κόλπου Φονέα από τις πιο ωραίες στην Πελοπόννησο για να βγάλουμε αξέχαστες φωτογραφίες. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Μουσείο Καρέλια στην Καλαμάτα που φιλοξενεί την εκπληκτική συλλογή ελληνικών ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια». Η συλλογή περιλαμβάνει πλήρη ενδυματολογικά σύνολα, γυναικεία και ανδρικά, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, χρυσοκέντητους επενδύτες, εξαιρετικά δείγματα της τέχνης των τερζήδων, καθώς και κοσμήματα, που δεν καλύπτουν απλώς τις ανάγκες συμπλήρωσης και στολισμού των ενδυμασιών, αλλά αποτελούν αυτόνομο και σημαντικό κομμάτι της συλλογής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση.

3η μέρα: Αρχαία Μεσσήνη του Θέμελη – Πύλος – Agora Costa Navarinο – Αθήνα

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, αφήνουμε το ξενοδοχείο και πάμε να επισκεφτούμε την «Πομπηία της Ελλάδας» τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, μια ολόκληρη πολιτεία που εντυπωσιάζει με την έκτασή της και τον πλούτο των ευρημάτων της. Η επίσκεψη αποτελεί φόρο τιμής στον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη που δημιούργησε όλο αυτό το θαύμα και ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Κόστος ανα άτομο
Τύπος δωματίου 13/9
Δίκλινο 169€
3ο άτομο 149€
Μονόκλινο 199€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν μέχρι 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση. Θα πρέπει να πληρωθεί απ’ ευθείας στο δωμάτιο
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
  • Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα

Γενικές σημειώσεις:

Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά και η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
Δωμάτια με θέα τη θάλασσα, επιβαρύνονται +30€ το δωμάτιο
Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Κοινοποίηση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

Σχετικά Πακέτα

Μερικές προτάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος